Polityka prywatności

Szanowni Państwo,

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”).

Szanując Państwa prywatność oraz w związku z powyższym rozporządzeniem, poniżej zamieszczamy podstawowe informacje na ten temat.

O jakich danych mówimy?
Dane osobowe czyli te, które są zbierane w ramach korzystania przez Państwa z naszych usług, w tym stron internetowych, serwisów partnerskich i innych funkcjonalności udostępnianych przez Rafin Sp. z o.o. sp.k oraz naszych Zaufanych Partnerów (wymienionych poniżej), a także dane które wykorzystywane są do procesu realizacji zawartych umów.

Dlaczego chcemy przetwarzać Twoje dane?
Ponieważ zależy Nam na:
• dopasowaniu konkretnej oferty mieszkaniowej i przekazywania informacji handlowej najbliższej Państwa preferencjom
• zapewnieniu większego bezpieczeństwa przechowywanych i przetwarzanych danych
• przesyłaniu reklamy dopasowanych do Państwa potrzeb i zainteresowań,
• przesyłaniu komunikatów marketingowych z najświeższymi (tzn. najatrakcyjniejszymi) ofertami, w szczególności dla produktów, o które pytali Państwo wcześniej.
• dokonywaniu pomiarów i analiz, które pozwalają nam udoskonalać nasze produkty i sprawiać, że będą maksymalnie odpowiadać Państwa potrzebom.

Czym różni się zgoda na przekazanie informacji handlowej od zgodny na przetwarzanie marketingowej ? Co zyskasz dzięki temu?

Wyrażając zgodę na przekazanie informacji handlowej, zyskujesz pewność, że nasi doradcy przedstawią dokładnie takie informacje, o jakie pytasz, poinformują Cię o cenie mieszkania i podobnych jego typów, o jego lokalizacji i udzielą wszelkich informacji dotyczących oferty mieszkaniowej. Ta zgoda będzie wymagana do realizacji całego procesu sprzedażowego w sytuacji kiedy zdecydujesz się na zakup mieszkania i jego dalszą obsługę posprzedażową oraz realizacje wymaganych dokumentów finansowo – księgowych.

Wyrażając zgodę na przetwarzanie informacji marketingowych, masz pewność, że jako jeden z pierwszych zostaniesz poinformowany o wydarzeniach związanych z naszą firmą: w szczególności promocjami, upustami na mieszkania lub miejsca postojowe, którymi wcześniej się interesowałeś, ale także z przyjemnością zaprosimy Cię na darmowe pikniki i eventy, które organizujemy dla naszych klientów. Pamiętaj, że jeśli uznasz, że po pewnym czasie nie chcesz ich otrzymywać wystarczy wypełnić poniższy formularz.

Kto może przetwarzać Państwa dane?

Administratorem Danych Osobowych (dalej Administratorem) jest Rafin Sp z o.o. sp.k. Państwa dane osobowe są przetwarzane przez administratora:
• w celu podjęcia działań przed zawarciem umowy oraz w celu realizacji umowy,
• na podstawie zgody – wyłącznie w celu wskazanym, w treści poniżej udzielonej przez Pana/Panią zgody.
Jakie długo będziemy przetwarzać i przechowywać Państwa dane?
Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres trwania umowy, oraz po zakończeniu trwania umowy w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze, na czas zgodny z obowiązującymi przepisami prawa, a w przypadku sprzedaży i marketingu bezpośredniego do czasu cofnięcia przez Państwa zgody.

Jakie posiadają Państwo prawa w stosunku do swoich danych?
Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych , oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody – w dowolnym momencie. Posiadają Państwo prawo do wniesienia skargi do GIODO/UODO.

Komu możemy przekazać Państwa dane ?

Państwa dane mogą być przekazane zaufanym partnerom Administratora na podstawie odrębnej umowy lub oświadczenia tj:

Rafin Developer Sp. z o.o. – spółka celowa do obsługi sprzedaży wybranych inwestycji mieszkaniowych oraz lokali usługowych
2 CS sp. z o.o – spółka zajmująca się wykończeniem mieszkań pod klucz i oferująca preferencyjna warunki dla klientów Rafin Sp. z o.o. Sp.k
Global Money Tomasz Bieńczyk –doradca finansowy dedykowany do obsługi pozyskania kredytów hipotecznych dla klientów Rafin Sp. z o.o. Sp.k oraz Rafin Developer Sp. z o.o.
Silkbau Sp. z o.o. – Generalny wykonawca inwestycji deweloperskich obsługujący proces rękojmi dla Rafin Sp z o.o. sp.k
ProInrem Sp. z o.o. – zarządca inwestycji deweloperskich zrealizowanych przez Rafin Sp. z o.o. sp.k.
Kancelaria Notarialna U.Gniewek & A.Kanas – podpisywanie umów deweloperskich oraz przenoszących własność dla klientów Rafin Sp. z o.o Sp.k oraz Raafin Developer sp. z o.o.
Kancelaria Notarialna R.Bronsztejn & B.Masternak– podpisywanie umów deweloperskich oraz przenoszących własność dla klientów Rafin Sp. z o.o Sp.k oraz Rafin Developer sp. z o.o.

Państwa dane mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania. Profilowanie będzie polegało na ewentualnym zaproponowaniu Państwu produktów lub usług najlepiej dospawanych, jednakże decyzje wiążące nie będą zautomatyzowane.

Gdzie mogę wyrazić lub cofnąć zgodę na przetwarzanie ?

W przypadku każdego kontaktu z Państwa strony (e-mail, telefon, wizyta w biurze sprzedaży, wizyta na targach nieruchomości lub dniach otwartych czy też w przypadku zapytania z zewnętrznych portali nieruchomości) będziemy prosić Państwa o wyrażenie zgód. Będzie się to odbywać za pomocą wysyłanych, osobnych wiadomości mailowych lub gotowych formularzy umieszczonych na naszej stronie internetowej www.rafin.pl (wzór formularza dostępny poniżej).
W każdym momencie możesz zrezygnować z udzielonej wcześniej zgody. Możesz to zrobić poprzez kliknięcie „Wypisz się” w przesłanym przez nas komunikacie marketingowym lub pisząc prośbę bezpośrednio na adres rodo@rafin.pl

 

Formularz kontaktowy

Polityka prywatności

Polityka prywatności